Udfordringerne for elforsyningen efter Coronakrisen – og frem mod 2030

Interview med Jørgen S. Christensen, Forsknings- og teknologidirektør hos Dansk Energi, omkring udfordringerne for elforsyningen ved danskernes ændrede adfærd i kølvandet på og under coronakrisen, samt tanker omkring udviklingen for forsyningssikkerheden frem mod 2030, hvor det forventes at energiforbruget er steget til det dobbelte.

Danmark har den største elforsynings-sikkerhed i Europa. Med dette omdrejningspunkt diskuterer Jørgen S. Christensen, forsknings- og teknologidirektør hos Dansk Energi og Peter Harrig Nielsen, divisionschef hos Wexøe i denne video, hvilke udfordringer det var for energiforsyningen, da en stor del af medarbejderne i de danske virksomheder arbejdede hjemme under corona-nedlukningen.

Endvidere diskuteres de forventede konsekvenser ved den grønne omstilling frem mod 2030, og tankerne omkring udbygningen af infrastrukturen i forbindelse med udbredelsen af elbiler.

Jørgen Christiansen præsenterer endvidere resultaterne fra forskningsprojektet EcoGrid, som blev gennemført på Bornholm.