Energinet Skelt stationsklemme

Case: Energinet

Problemfri leverance af stationsklemmer til Energinets kystnære havmølleprojekter

Energinet Eltransmission A/S indgik i januar 2019 kontrakt med Wexøe A/S omkring levering af stationsklemmer ”Copper Connectors” til de kystnære havmølleprojekter. Læs interview med projektleder Jeppe Aarhus Bloch fra Energinet om erfaringerne med samarbejdet.

”Stationsklemmerne har været helt uproblematiske at installere og vi har ikke kasseret én eneste under installationen,” lyder det fra projektleder Jeppe Aarhus Bloch, Energinet.

Wexøes portugisiske partner Skelt, der udspringer af et joint-venture med Pfisterer AG, har leveret stationsklemmer til den danske elforsyning gennem mange år og senest til de kystnære Energinet-havmølleprojekter.

Under præ-kvalifikationen var referencer en afgørende faktor for Energinet og helt specifikt med stor vægt på lignende højspændingsprojekter i Europa, hvor barske og saltholdige projekter kunne fremvises.

”Tilbuddet fra Wexøe gav os det bedste forhold mellem pris og kvalitet,” udtaler Peter Hein, stærkstrømsingeniør, stationer.

Projektleverancen er forløbet helt efter planen: ”Vi kender jo Wexøes Power-division (tidl. Skaarup Imcase) gennem mange år som en pålidelig partner, hvilket altid letter samarbejdet,”  tilføjer han.

Energinet Eltransmission A/S indgik i januar 2019 kontrakt med Wexøe A/S omkring levering af stationsklemmer ”Copper Connectors” til de kystnære havmølleprojekter. Leverancen blev leveret til tiden i maj og som aftalt mht. pakningen af klemmerne og er nu installeret på St. Søndervig og St. Engbjerg.

Energinet

Energinet

Energinet