Case: Slagelse Kommune overgår til LED-belysning med LS84-masteindsatse fra Wexøe

Slagelse Kommune overgår til LED-belysning med masteindsatse fra Wexøe

En TCO-vurdering gjorde udfaldet, da Slagelse kommune valgte nye masteindsatse fra Wexøe, da gadebelysningen i kommunen skulle overgå til den energibesparende LED-teknologi.

Når landets kommuner overgår til LED-gadebelysning, og samtidig monterer nye masteindsatse, foretager de ofte en TCO-vurdering, hvor man undersøger de samlede omkostninger inkl. montering – i stedet for kun at se på købsprisen.

I Slagelse Kommune, hvor SK Forsyning står for gadebelysningen, var projektleder Anne Kristensen med til at foretage vurderingen af de samlede omkostninger ved forskellige masteindsatse, da kommunen skulle overgå til LED-belysning. Resultatet blev at kommunen indkøbte over 2.000 masteindsatse fra Wexøe.

Tjekker priserne ved større indkøb

Slagelse kommune har gennem flere år benyttet ELEQ LS84 masteindsatse fra Skaarup Imcase (nu Power division i Wexøe), der er tilpasset til danske regler og klasse 2 materiel. Men ved større nye indkøb foretages altid en vurdering af de samlede omkostninger. Om det fortæller Anne Kristensen:

“Det viste sig, at man ikke bare kan sammenligne priser, for det er vidt forskelligt, hvad man får for pengene. En montør viste mig en konkurrent til vores nuværende masteindsats, og da jeg så, hvor mange dele den består af, hvoraf flere var meget små, besluttede jeg mig for at teste de nye op mod dem, vi bruger nu.”

Nem og hurtig montering gjorde udfaldet

I Slagelse kommune foregik TCO-vurderingen ved, at Anne Kristensen satte to montører til at udskifte en række masteindsatse med hhv. de hidtidige masteindsatse fra Wexøe (Skaarup Imcase) og den alternative løsning. Anne forklarer her om vurderingen:

“Jeg ønskede at se på totaløkonomien fra indkøb til færdigmonteret masteindsats. Det viste sig, at masteindsatsen fra Wexøe var langt hurtigere at skifte, og det gjorde den til det suverænt bedste køb. Det er ikke mit job at vælge materialer, det gør driftsafdelingen, men jeg kan sandsynliggøre økonomien i de forskellige løsninger.”

LS84 er nemmere at arbejde med

LS84-masteindsatsen fra Wexøe er ikke kun bedst for den samlede økonomi, men bliver også rost af de elektrikere, der til dagligt arbejder med den. Niels, der er elektriker, forklarer følgende om at arbejde med masteindsatsen:

“Wexøes LS84-masteindsatsen har meget mere plads at arbejde på, og fikseringen af kabler er bedre gennemtænkt og nemmere at arbejde med – også med vinterkolde fingre.”

Læs mere om løsninger til gade- og vejbelysning

Case: Slagelse Kommune overgår til LED-belysning med masteindsatse fra Wexøe

Din danske partner i stærkstrømsløsninger

Wexøe Power er det tidligere Skaarup Imcase og den stærkeste danske partner, når det gælder stærkstrømsløsninger. Vi er eksperter på det danske marked og bruger vores solide nichefaglighed til at levere driftssikre løsninger. Har du spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte produktchef, Henning Kræmmer, på tlf. 2689 0476.