Nicklas Holm, Semco Maritime og Peter Harrig Nielsen, Wexøe

Kvalitet var afgørende faktor for Semco Maritime ved valg af underleverandør til en af verdens største offshore vindmølleparker i Taiwan

Semco Maritime er i konsortium med PTSC M&C blevet tildelt EPC-kontrakten på to offshore substations til Hai Long 2 og Hai Long 3 vindmølleparkerne i Taiwanstrædet 50 km ud fra Taiwans kyst. Ved valg af underleverandør fokuserede Semco Maritime på kvalitet, driftssikkerhed og leveringssikkerhed.

Den taiwanesiske regering ønsker en førende position inden for offshore vind i det østlige Asien i 2025. Hai Long projektet er en 1.044 MW offshore vindmøllepark, der udvikles i 3 faser; 2A, 2B og 3 på hhv. 300, 232 og 512 MW.  

Semco Maritime er en førende leverandør til offshore sektoren både i Danmark og i udlandet og skal levere det elektriske udstyr til 2 stk. 500 MW platforme i havvindmølleparken.  

Når det drejer sig om at sikre stabil energiproduktion – og specielt når det sker fra offshore vindmøller – er det ekstremt vigtigt at forbindelserne er holdbare og pålidelige. Baseret på tidligere gode erfaringer med Pfisterers Connex stik har Semco derfor valgt denne løsning til hele platformen.  

“Vi har valgt Pfisterers stik, fordi vi gennem års erfaring ved, at de virker uden problemer. Vores kunder kender dem og er også helt trygge ved dem”, udtaler Nicklas Holm, som er MV/HV Project Lead for projektet hos Semco Maritime. “Pfisterers “joints” er SF6-fri, hvilket er en stor fordel, fordi de kan monteres på dækket uden at være skærmet. De opfylder alle vores krav til et sikkert og pålideligt stik” tilføjer Nicklas. 

Semco har valgt den samme type på hele platformen uanset om det monteres inde eller ude af én simpel årsag: “Dette forenkler vores indkøbsproces, reducerer vores lagervarianter og vil være en fordel på fremtidig service”, pointerer Nicklas.   

Havvindmølleparken ved Taiwan forventes at være færdig i 2026. 

På billedet ses Nicklas Holm og Peter Harrig Nielsen med et Pfisterer Connex stik, der anvendes i Hai Long havvindmølleparken i Taiwan 

Kim Clante Hansen

Kontakt mig

Har du spørgsmål eller en udfordring, du gerne vil have sparring omkring?

Kim Belling Hansen
Salgsingeniør
Tlf. 2011 0208
kbh@wexoe.dk