Nyt tørrefilter sikrer krafttransformere mod kondens

Nyt tørrefilter fra tysk partner sikrer krafttransformere mod kondens

Ved anvendelse af olieisoleret og oliekølet udstyr, f.eks. transformere, suges der fugtig luft ind under trykudligningen som følge af bl.a. temperatursvingninger. Men et nyt tørrefilter kan forlænge levetiden på transformere.

I Danmark har vi et klima med skiftende temperaturer og vekslende luftfugtighed. Planter og mennesker trives fint med det, men når en krafttransformer udsættes for skiftende temperaturer opstår kondens, som kan risikere at beskadige olien, der er en vital del i transformeren. Med et tørrefilter undgås olien at blive beskadiget og levetiden på krafttransformeren forlænges.

Tørrefilter hindrer beskadigelse af krafttransformator

Vores tyske partner, GIEBEL FilTec GmbH, designer og producerer tørrefiltre til adskillige formål – også til transformere. Tørrefiltrene tørrer den fugtige luft og bidrager væsentligt til, at olien ikke beskadiges pga. fugt eller kondensering. Filtrene kan leveres i flere materialer – akryl, aluminium eller rustfrit stål, og har det karakteristiske farvestrålende indmad, der viser, at forholdende er under kontrol.

Ventilsystem sikrer mod fugtdampe

Det tørre ventilsystem i bunden af filtrene fra Giebel erstatter det gængse olie-reservoir og forhindrer, at unødige fugt- og oliedampe suges ind igennem tørremidlet. Et 3 µm filter samt aktivt kul i toppen forhindrer dels, at partikler suges ind i transformeren med indåndingsluften og dels sikres, at oliedampe fra transformeren ikke føres gennem tørremidlet.

Det anvendte Silicagel absorberer vand svarende til op mod 40% af dets egen vægt. Disse egenskaber forlænger filtrets og tørremidlets levetid betydeligt, som en form for selv-regenerering.

Giebel Adsorber
Giebel Adsorber

Din danske partner i stærkstrømsløsninger

Wexøe Power er det tidligere Skaarup Imcase og den stærkeste danske partner, når det gælder stærkstrømsløsninger. Vi er eksperter på det danske marked og bruger vores solide nichefaglighed til at levere driftssikre løsninger. Har du spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte senior produktchef, Ole Nørlem, på tlf. 2166 9787.