Arteche strømtransformer

Wexøe forstærker fokus på Danmarks omstilling til vedvarende energi 

I en verden, hvor Danmark sigter mod at være drevet af vedvarende energikilder fra 2040 og med et strømforbrug, der vil skyde i vejret, er tiden inde til at agere. Med regeringens ambitiøse plan om at firedoble elproduktionen fra sol og vind inden 2030 og en seksdobling af havvindmøllekapaciteten, står Danmark over for en revolutionerende omstilling af vores energisystem. 

Hos Wexøe forstår vi de enorme krav, denne overgang stiller til vores elnet. Derfor tilbyder vi en omfattende portefølje af stærkstrømsløsninger til at understøtte den grønne omstilling – fra kabeltilbehør, måle- og strømtransformere til transformere og i hele “kæden” fra transmission til distribution. Dette er med til at sikre ikke blot en grøn fremtid for Danmark, men også en effektiv og pålidelig energiforsyning. 

Wexøe har i løbet af 2023 udvidet porteføljen af stærkstrømsløsninger gennem samarbejdsaftaler med 4 nye europæiske stærkstrømspartnere:   

  • COELME/Egic, som er en sammenlægning i 2001 af franske Egic og italienske COELME. COELME/Egic tilbyder en bred portefølje af adskillere/jordsluttere på 36-550 kV, op til 6300 A og 63 kA (3 sek). Samarbejdet har hurtigt båret frugt, da vi allerede har vundet flere mangeårige rammeaftaler med elforsyningen på levering af adskillere og jordsluttere. 
  • Ny samarbejdsaftale med spanske Imefy gør, at Wexøe nu kan tilbyde 6-72,5 kV distributionstransformere med en effekt fra 25 kVA til 5 MVA til det danske marked. Produktionskapaciteten er på 10.000 enheder om året og der investeres i yderligere kapacitet. 
  • Arteche, Spanien, er markedets førende producent af spændings- og strømtransformere, repræsenteres nu også af Wexøe. Arteche er et brand som den danske elforsyning har kendt i mange år. Wexøe kan derfor nu tilbyde strøm-, spændings- og kombinerede transformere op til 800 kV. 
  • Wexøe har også indgået aftale med italienske Elcon Megarad, som er en af markedets førende spillere inden for 50/72,5 kV muffer og endeafslutninger i varmekrymp. 

 

“Vi er meget stolte over at få muligheden for at repræsentere disse nye agenturer, hvoraf Arteche og COELME/Egic allerede er markedsførende i Danmark. Vores partnere har stærkt fokus på mange – for os – vigtige parametre som kvalitet, R&D og bæredygtighed. Disse områder er yderst vigtige for vores danske kunder, og vi står godt rustet til den udvikling og de prioriteter vi ser i markedet.” udtaler Peter Harrig Nielsen, Divisionschef hos Wexøe A/S.