Danpo får ny kabelløsning efter udvidelse i energiproduktionen

En væsentlig udvidelse af produktionen skabte behovet for flere transformerrum og en ny løsning til kabelforbindelser hos kyllingefabrikken Danpo.

I begyndelsen af 2018 stod kyllingefabrikken Danpo foran en væsentlig udvidelse af produktionen, hvilket betød, at antallet af transformerrum skulle stige fra 4 stk. til 9 stk. for at imødekomme det øgede energibehov. MES (andelsselskabet Midtjylland Elektricitetsforsynings Selskab), der har leveret elektricitet til Brande omegns forbrugere siden stiftelsen i 1921, stod for projektet.

Kabelforbindelser på tværs af etager og rum

Udfordringen for MES i den givne situation var, at de to daværende koblingsanlæg stod i stueetagen fordelt med en transformer på hver side. Udvidelsen af fabrikken betød at rummene, hvori koblingsanlæggene var placeret, skulle anvendes til transformerrum, og der skulle udvides med tre ekstra rum. Dette betød, at det nye koblingsanlæg skulle placeres på 1. sal og kabelforbindelser dermed skulle ske på tværs af etageadskillelse og transformerrum.

“Generelt set har vores eksisterende kabelinstallationer altid tidligere være trukket via kabelstiger og fastgjort med strips. Vi har ikke været nok opmærksom på, hvilke konsekvenser en kortslutning ville have i forhold til oplægning af kabler. Ved Danpo – med 9 transformere – ville vi få 27 kabler ved siden af hinanden og skulle derfor tænke anderledes, end vi har gjort tidligere. Vi vil i fremtiden tage dette med i betragtning til projekter, hvor transformerstationerne er indbygget som en del af bygningen,” udtaler Mads Høvenhoff Sørensen, teamleder hos MES.

Løsning i samarbejde med Wexøe og Ellis Patents

MES fremsendte ønsker og specifikationer til Wexøe A/S, som i samarbejde med vores partnerleverandør af kabelbefæstigelse Ellis Patents lavede alle beregningerne for den optimale løsning til MES. Den valgte løsning var en kabelbefæstigelse, der hedder Trident som ved hjælp af nogle gevindstænger muliggør en matrix-formet kabellægning.

“Vi har fået en billigere og langt mere sikker løsning nu, fremfor vores tidligere løsning med kabelstiger. Vi har sparet tid i monteringsarbejdet, fordi vi har kunnet trække kabler og færdiggøre én transformerstation ad gangen. Tilmed kan vi nu stole på, at installationen er kortslutningssikret. Vi er meget tilfredse både med forløbet og med slutresultatet,” slutter Mads Høvenhoff Sørensen.

Ellis kabelholder
Trident Cleat fra Ellis Patents i matrix
Trident Cleat fra Ellis Patents

Din danske partner i stærkstrømsløsninger

Wexøe Power er det tidligere Skaarup Imcase og den stærkeste danske partner, når det gælder stærkstrømsløsninger. Vi er eksperter på det danske marked og bruger vores solide nichefaglighed til at levere driftssikre løsninger. Har du spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte produktchef, Henning Kræmmer, på tlf. 2689 0476.