AURA Energi anvender ELEQ sikringsindsats

Interview med Jesper Almosetoft, projektleder AURA Energi

AURA Energi vælger sikringsindsats med god plads og fleksibelt fasevalg til opgradering af gade- og vejbelysningen i Østjylland

AURA Energi drifter & vedligeholder gadebelysningen i fire østjyske kommuner; Odder, Silkeborg, Ikast/Brande og Syddjursland, og er derudover ansvarlig for flere store renoveringsprojekter af gadebelysningen i Jylland .
I de senere år har AURA Energi være beskæftiget med at opgradere gamle belysningsanlæg til moderne, energibesparende LED belysning samt udskiftning af sikringsindsatsen (også kaldet en masteindsats) til klasse 2.

Jesper Almosetoft er ansat i AURA Energi i afdelingen for gadebelysning, og i egenskab af projektleder og indkøber har han – i tæt dialog med montørerne – valgt ELEQs sikringsindsats/masteindsats fra Wexøe, fordi den udmærker sig på en række afgørende punkter.

Det er et stort plus for os, at der er rigeligt med plads til at montere kablerne. Dertil kommer, at der er skilleplader mellem forsyningskablerne og indbygget aflastning, hvilket giver færre fejlmonteringer, bedre drift og dermed sparet omkostninger, udtaler Jesper.

En sikringsindsats med fleksibelt fasevalg

Jesper fremhæver også det fleksible fasevalg som en afgørende faktor for valg af sikringsindsats til AURA Energi.

Vores montører er meget glade for sikringsindsatsen fra ELEQ, der har den fordel, at der er fleksibelt fasevalg. Det betyder, at der er mulighed for at ændre fasefordelingen efterfølgende. Dette er en kæmpe fordel, ved evt. ændring af tændingen eks. tilføjelse af fodgængeranlæg, infotavler eller andet.

I ELEQs sikringsindsats er skrueterminalerne isoleret, og det betyder for AURA Energi færre driftsfejl/monteringsfejl og dermed en bedre service over for kunderne i forsyningsområdet.

AURA Energi har gennem årene opgraderet flere tusinde belysningsanlæg og oplever med ELEQs sikringsindsats færre tilsynsnotater fra bygherre/rådgivere ved gennemgang af anlæggene i tillæg til færre montagefejl og færre reparationer.

Derfor viger Jesper ikke tilbage for at give ELEQs sikringsindsats de bedste anbefalinger:

Selve indsatsen er selvfølgelig lidt dyrene end andre tilsvarende sikringsindsatse, men ser man på den samlet pris for indkøb/montage/drift- og vedligehold, så er den suverænt det bedste valg. Når så montørerne ovenikøbet kommer og roser mig for valget, så er det bare et ekstra plus”, slutter Jesper af.

På billedet ses Jesper Espelund Dybro, montør og Jesper Almosetoft, projektleder, AURA Energi.