Wexøe Operaparken

Råt og fint – Modsætninger mødes

CASESTORY – HAGER – BERKER – KAISER

”Bauhaus inspireret” afbryder-og kontaktserie i fin, blank porcelæn brugt i grønt frirum med rå detaljer og nyt underjordisk parkeringsanlæg – Velkommen til Operaparken.

Kun et par skridt fra Operaen på Dokøens Syd-ø ligger det nye grønne frirum ”Operaparken”. Parken er inspireret af 1800-tallets romantiske haver og romantikkens landskabsmalerier. Parken består af seks forskellige haver med landskabelige temaer fra hele verden: Nordamerikansk skov, Dansk egeskov, Orientalsk skov, Engelsk have, Nordisk skov og Det tropiske væksthus.

I midten af Operaparken ligger det organisk formede væksthus, som huser en café og et underjordisk parkeringsanlæg i to etager med 300 parkeringspladser – Parkeringspladser, som er fremtidssikret med rige muligheder for opladning af el-biler.

Wexøe_Operaparken
Wexøe Operaparken

Parken er designet med tanke på vind og vejr, hvor klimavenlighed og biodiversitet mødes og bæredygtighed er tænkt ind fra starten af idéfasen. Det underjordiske p-anlæg og parken ovenover udgør et både bæredygtigt og økonomisk kredsløb. Ligesom regnvand genanvendes til vanding, finansierer indtægterne fra parkeringen parkens drift og vedligehold. Solceller på Operaens tag sikrer desuden klimaneutral strømforsyning til både p-anlæg, park og café.

Wexøe_Operaparken

I designfasen af Operaparkens café, blev der valgt en særlig afbryder- og kontaktserie fra Wexøes leverandør Hager; Berker 1930 i sort porcelæn. En afbryderserie inspireret af Bauhaus design og som med sin runde form er særdeles populær i nybyggeri og renovering i både erhvervsbyggerier og private husstande. 1930 serien er placeret på de to runde betonsøjler inde ved caféen og kompletterer udtrykket i den rå og rillede beton.

El-installatør Høyrup Clemmensen har installerede alt el-materiel i Operaparken.

El-installatør gruppen Høyrup Clemmensen var særdeles glade for at installere de flotte og funktionelle løsningerne fra Berker og Kaiser.
Wexøe_Operaparken

Bag køkkenet og i baren ved caféen pryder Berker S.1 afbryder- og kontaktserien i antracitsort væggen. S.1 serien er tidløs og rå i designet og er både praktisk og flot til Operaparkens design.

Bag alle Berker afbrydere og kontakter i Operaparken er der blevet brugt Kaiser indstøbingsdåser B1. De bruges altid til Berker afbryder- og kontaktserier, og B1 er særdeles velegnet til indstøbning i beton, hvor betonelementerne støbes on-site.

Operaparken er doneret af A.P. Møller Fonden i 2019 og åbnede fredag den 27. oktober 2023. 

Arkitekt: Cobe
El-installatør: Høyrup Clemmensen

Løsningerne brugt i projektet:
Hager Berker 1930 sort porcelæn
Hager Berker S.1 sort antracit
Kaiser B1 indstøbningsdåse til beton

Preben Aagesen

Kontakt

Har du spørgsmål eller en udfordring, du gerne vil have sparring omkring?
Ring på tlf. 45 46 58 00

Preben Aagesen
Produktchef
paa@wexoe.dk