Interview med Henrik Jensen og
Claus Gormsen, projektleder Frandsen El

Himmelbyen udstyres med det seneste nye inden for panelunderlag

Himmelbyen er navnet på et nyt kombineret bolig- og erhvervsbyggeri tæt på Vestamager Metrostation. Der er 128 lejligheder, og de bliver alle udstyret med det nyudviklede panelunderlag WPU fra Wexøe.

Himmelbyen ved Vestamager Metrostation i Ørestad Syd er bygget i flere plan. De nederste 3 etager huser to supermarkeder, et legeland og et opbevaringscenter. Fra fjerde og opefter er der 128 lejeboliger fordelt på 6 “tårne”. Når man står på øverste etage er man lidt tættere på Himlen og har frit udsyn udover Kalvebod Fælled. Boliger og erhverv forventes færdigt til juli 2019. Frandsen El står for elentreprisen og til projektet blev valgt Wexøes nye Panelunderlag WPU, som blev lanceret i slutningen af 2018

– Valget af Wexøes nye panelunderlag til de mange nye lejeboliger er lidt af et pilotprojekt. Vi skal i alt montere knap 3000 panelunderlag i hhv. lejeboligerne og “Byhusene”. Normalt kigger vi på produktprisen, udtaler Claus Gormsen og fortsætter, men det nye panelunderlag og jo konkurrencedygtigt rent prismæssigt. Kan man så gå ind og spare fx et kvarter pr. lejlighed, vil det jo løbe op i mange penge på det samlede projekt.

Frandsel El valgte at sætte hele panelunderlaget op, før maleren gik igang, fordi det passede bedst ind i arbejdsgangen. Henrik er manden, der skulle sætte sig ind i og stå for monteringen af det nye panelunderlag. Og han er godt tilfreds med at arbejde med det. Han lægger vægt på, at det skal gå hurtigt og problemfrit, når man skal montere så mange panelunderlag.

– Jeg gik ind på Wexøes hjemmeside og så instruktionsvideoen, og jeg synes, det har været dejligt nemt at arbejde med. Når jeg f.eks. skal sætte 3 panelunderlag ved siden af hinanden, er det nemt at få dem til at sidde lige pga. afstandsholderne; de clipses bare sammen, så sidder de snorlige. Jeg føler helt sikkert, det går hurtigt at montere – og det er også en god funktion med den forskydelige bagplade. Man vænner sig hurtigt til at montere det.

Panelunderlaget leveres komplet med alle nødvendige dele, hvilket Henrik også har en kommentar til:

– Det er dejligt, at det kommer i en komplet pakke med strips og det hele. Jeg samler affaldet ned i posen og skaffer det hele væk på en gang.

Wexøes panelunderlag er udviklet i samarbejde med danske el-installatører og blev lanceret i november 2018. 

Himmelbyen WPU panelunderlag