Hager KNXWexøe A/S

Europamateriel: “Nem og hurtig montering”

Det store antal producenter af europamateriel skaber flere muligheder for elinstallationer.
I Stena Rederis kontorer i København nyder personalet godt af smukt designede komponenter og avancerede automatiske løsninger til bl.a.
lyssætning.

Interview med Kenn Toft, elinstallatør og indehaver
af Toft Elinstallation

Hos Toft Installation anbefaler vi altid vores kunder at vælge det materiel, der bruges i hele Europa, fortæller Ken, der som elektriker har været med til at installere komponenter fra Hager, Berker og Kaiser i Stena Rederis nyindrettede erhvervslejemål på Tuborg Boulevard.

Lyssætning mv. kan designes
Ejeren af ejendommen har valgt en KNX-løsning og bredt den ud på hele lejemålet. Det betyder, at når ejeren står med en kommende lejer, kan man ’el-designe’ hele lokalet, som man ønsker i forhold til lysinstallationer og andre elektriske funktioner. Ændres der på lokaleindretningen, kan løsningen programmeres til nye funktioner og lyssætning i nye grupper. Man kan altid lave en løsning, der passer til den aktuelle lejers ønsker med KNX.

Nem og gennemtænkt montering
Som elektriker har Ken været super tilfreds med at arbejde med monteringen af det indkøbte europamateriel.

Alle komponenter er gennemtænkte, hurtige og nemme at montere. Tag fx europadåserne fra Kaiser. Her borer man bare hullet, smider kontakten i og trækker kablerne ind gennem aflastningerne. Der skal ikke skæres eller hakkes ud i væggen. Den sidder, hvor den skal og kræver bare to skruer. Det er nemt at arbejde med og 20-25 % hurtigere end andet, jeg har arbejdet med.

“Flot design og fantastiske muligheder”

Interview med Gitte Zebitz, Executive Secretary
Stena Rederi A/S

Smukt designet rumcontroller
TXA 530 rumcontrolleren fra Hager er monteret i receptionen og styrer bl.a. lyset i hele lejemålet. Her er det Gitte Zebitz, der betjener det store væghængte display og de muligheder, det giver.

Intuitiv med nemme menufunktioner
Jeg kan definere de grupper, der skal tændes samtidig, og herfra har jeg også defineret, at lyset automatisk tænder i mødelokalerne, når man går ind. Alt lys kan dæmpes, og jeg kan fx også styre musikken. Der er uendeligt mange muligheder, og det er nemt at gå til.
Intuitivt? Ja, mon ikke! Jeg har ikke lært det af nogen, jeg gjorde det bare, fortæller Gitte Zebitz om betjeningen af Hager rumcontrolleren, der styres som en iPad med menufunktioner.

Nem programmering
I forbindelse med Hager controlleren har vi droppet alle de manuelle afbrydere, der ellers ville sidde i lange rækker, og faktisk er der kun stikudtag ved fx arbejdsstationerne. Hvis man har fulgt med i timerne, er det nemt at programmere Hager rumcontrolleren, og det er super fleksibelt at konfigurere den til nye funktioner, slutter Kenn fra Toft Installation.

Download case omkring Stena Rederi A/S

Berker S1 kontakt
Hager KNX