Webinar – Nyt in-row køleløsningssystem fra Vertiv til Landssygehusets datacenter på Færøerne

Se eller gense vores optagelse af vores webinaret omkring en ny og bæredygtig in-row køleløsning i Landssygehusets datacenter på Færøerne

Landssygehuset i Thorshavn på Færøerne udbygger med en bæredygtig tilbygning på 15.500 m2 og forventes færdig i 2023. Den omfatter medicinsk afdeling, sengestuer, fødestuer samt psykiatrisk afdeling. Arkitekterne og bygherre bag nybygningen har tænkt grøn profil og bæredygtighed ind i projektet helt fra start og har opnået en helt fantastisk løsning.
Som noget helt exceptionelt, anvender sygehuset havenergi til opvarmning via varmepumper. Datacentret, som hoster IT for 2 andre sygehuse, ældreplejen og de praktiserende læger på Færøerne, bliver afkølet af vand fra Atlanterhavet, som på de breddegrader ligger omkring 7-8 o året rundt, og varmen fra serverrummet er med til at opvarme den nye sygehusbygning.
Frem for at køle hele serverrummet, er serverrummet på Landssygehuset opdelt i kuber med præcisionskøling, dvs. hermetisk adskillelse mellem varme og kolde zoner. Dette muliggør en præcis styring af lufttemperaturen og luft-flow til serverne. Der er monteret sensorer i front af alle rack, der måler temperaturen på den tilførte kolde luft. Den nye løsning har nu været i testdrift i et par måneder, og er løbende blevet finjusteret, så den kører optimalt. Løsningen kan drifte en højere effektafsætning pr. rack, og der undgås eventuelle hotspots samtidig med, at Annfinn Thomsen, IT-chef på Landssygehuset, har fuld kontrol over airflowet.
Læs mere på vores webside: https://www.wexoe.dk/solutions/casestory-landssygehuset/