R&M miljø billede

Et naturligt valg – ny miljøvenlig emballage med QR koder fra Reichle De Massari

R&M (Reichle & De-Massari AG)

R&M (Reichle & De-Massari AG) er kendt som en verdensførende leverandør af avancerede løsninger til kommunikationsbehov, lige fra fiber, kabler og forbindelser til lokale netværk til globale datacentre og store offentlige projekter. Med sin historie siden grundlæggelsen i 1964 har det været naturligt at tage stadig større ansvar for miljøet og fremtiden. Denne tilgang er blevet en vigtig årsag til, at R&M og Wexøe i lang tid har haft en fælles værdiplatform. Et bevis på vores fælles fokus på bæredygtige løsninger er en tilsyneladende lille detalje – en helt ny emballage til FM45 Cat.6a-forbindelsen.

Et “revolutionerende” skridt, der helt sikkert snart vil være “first mover” i branchen.

Reichle De Massari miljøvenlig emaballage
Reichle De Massari konnektorer

Alle taler om plast emballage problemet!

Men ingen gøre noget konkret ved det.  Derfor tænkte R&M på at teste, om deres kunder ville acceptere en anden emballageløsning end den traditionelle. En løsning forskellig fra den hårde plastik, som vi alle ofte bøvler med til en smart miljøvenlig papirløsning.

Grundtanken var at finde og bruge en emballage, der er genanvendelig på en enkel måde, så miljøet virkelig ville drage fordel af det. En naturlig emballage helt uden plast. For at sikre, at alle i virksomheden virkelig fokuserede på dette mål og miljøet, vedtog R&M nogle overordnede mål i deres miljøpolitik 2030. Et vigtigt mål var, at al plastemballage skulle være væk senest i 2027 og erstattet af papir- og papemballage. Desuden skulle alle monteringsanvisninger og instruktioner fremover kun være digitale, takket være en vejledning på emballagen til den rigtige hjemmeside via QR-koder. Og al denne information skal være trykt direkte på papemballagen.

Helt enkelt!

Når alle produkter fra R&M er blevet ompakket og har levet op til klimamålene, vil man have sparet omkring 14 tons plastmateriale, reduceret brugen af karton med 60 tons og sparet 11 tons tryksager, der ellers ville have været nødvendige til manualer. Dette ville være den konkrete og årlige effekt af målsætningen indtil 2027.

Men allerede i dag har det første testprojekt med den nydesignede emballage til FM45 Cat.6a vist konkrete resultater. 1.000 kilo mindre plastemballage og cirka 90 kilo mindre papir til instruktioner og manualer. Et lille, men også meget konkret bevis, der opmuntrer til endnu mere fokus på fremtiden. Eller hvis du vil; Et naturligt valg!

Næste gang du bestiller R&M produkter vil du få det i det smarte og miljøvenlige emballage.

Bjørn Hansen

Ønsker du sparring eller mere information

Vi er specialister inden for datacentre og netværkskabling.

Kontakt mig på tlf. 4050 0460

Bjørn Hansen
Datacenter Specialist