L84 masteindsats Slagelse Kommune

Nem og hurtig montering gør LS84 masteindsatsen til det bedste køb

Landet over er belysningen af gader og eje ved at overgå til den energibesparende LED-teknologi, hvilket ofte kræver, at der monteres nye maste-
indsatse. I den forbindelse bør man ikke kun se på købsprisen, men på de samlede omkostninger, inklusive bl.a. monteringen.

I en TCO-vurdering, der bl.a. omfattede en prøvemontering, var masteindsatsen fra Wexøe det bedste køb
Anne Kristensen, projektleder Slagelse Kommune

I Slagelse Kommune, hvor SK Forsyning står for gadelyset, var der behov for at indkøbe over 2.000 masteindsatse, har projektleder Anne Kristensen fra SK Forsyning været med til at tjekke, om der var penge at spare på købet af de nye masteindsatse.

Tjekker priserne ved større indkøb
– Vi har gennem flere år benyttet ELEQ LS84 masteindsatse fra Skaarup Imcase (nu Power division i Wexøe), der er tilpasset til danske regler og klasse 2 materiel. Men ved større nye indkøb tjekker vi priserne, siger hun.

– Det viste sig, at man ikke bare kan sammenligne priser, for det er vidt forskelligt, hvad man får for pengene. En montør viste mig en konkurrent til vores nuværende masteindsats, og da jeg så, hvor mange dele den består af, hvoraf flere var meget små, besluttede jeg mig for at teste de nye op mod dem, vi bruger nu, siger Anne Kristensen.

Anne Kristensen satte derfor to montører til at udskifte en række masteindsatse med de hidtidige masteindsatse fra Wexøe (Skaarup Imcase) og den alternative løsning.

– Jeg ønskede at se på totaløkonomien fra indkøb til færdigmonteret masteindsats. Det viste sig, at Wexøe indsatsen var langt hurtigere at skifte, og det gjorde den til det suverænt bedste køb.

– Det er ikke mit job at vælge materialer, det gør driftsafdelingen, men jeg kan sandsynliggøre økonomien i de forskellige løsninger, siger Anne Kristensen.

Wexøe LS84-masteindsatsen har meget mere plads at arbejde på, og fikseringen af kabler er bedre gennemtænkt og nemmere at arbejde med – også med vinterkolde fingre

Niels, elektriker

Download case