Ellis kabelbefæstigelse Trident i matrixinstallation

MES valgte en både billigere og mere sikker løsning ved udvidelsen i energiproduktionen

MES (andelsselskabet Midtjylland Elektricitetsforsynings Selskab) har leveret elektricitet til Brande omegns forbrugere siden stiftelsen i 1921. En af MES’ store kunder er kyllingefabrikken, DANPO. I begyndelsen af 2018 stod DANPO foran en væsentlig udvidelse af produktionen, hvilket betød, at MES måtte øge antallet af transformerrum fra 4 stk. til 9 stk. for at imødekomme det øgede energibehov fra DANPO.

Udfordringen for MES i den givne situation var, at de 2 daværende koblingsanlæg stod i stueetagen fordelt med 1 transformer på hver side. Udvidelsen af fabrikken betød at rummene, hvori koblingsanlæggene var placeret, skulle anvendes til transformerrum, og der skulle udvides med 3 ekstra rum. Dette betød, at det nye koblingsanlæg skulle placeres på 1. sal. Kabelforbindelser skulle herved ske på tværs af etageadskillelse og transformerrum.

Generelt set har vores eksisterende kabelinstallationer altid tidligere være trukket via kabelstiger og fastgjort med strips. Vi har ikke været nok opmærksom på, hvilke konsekvenser en kortslutning ville have i forhold til oplægning af kabler. Ved DANPO – med 9 transformere – ville vi få 27 kabler ved siden af hinanden og skulle derfor tænke anderledes, end vi har gjort tidligere. Vi vil i fremtiden tage dette med i betragtning til projekter, hvor transformerstationerne er indbygget som en del af bygningen – udtaler Mads Høvenhoff Sørensen, teamleder hos MES.

MES fremsendte ønsker og specifikationer til Wexøe A/S, som i samarbejde med deres leverandør af kabelbefæstigelse Ellis Patents lavede alle beregningerne for den optimale løsning til MES. Den valgte løsning var en kabelbefæstigelse, der hedder Trident som ved hjælp af nogle gevindstænger muliggør en matrix-formet kabellægning.

Vi har fået en billigere og langt mere sikker løsning nu, fremfor vores tidligere løsning med kabelstiger. Vi har sparet tid i monteringsarbejdet, fordi vi har kunne trække kabler og færdiggøre én transformerstation ad gangen. Tilmed kan vi nu stole på, at installationen er kortslutningssikret. Vi er meget tilfredse både med forløbet og med slutresultatet, slutter Mads Høvenhoff Sørensen.

Læs mere om Ellis kabelbefæstigelse

Tridens clead i matrix
trident clead fra Ellis Patents