Installation af innovativt træksystem til Banen

Wexøe har installeret nyt træksystem til Banen – det innovative TENSOREX C+

TENSOREX C+ – nyt træksystem til Banen

TENSOREX C+ er et innovativt træksystem, som sikrer et optimalt træk i køre- og bæretråden på elektriske jernbanesystemer. Trækkraften er fremstillet af en patenteret kombination af en spiralfjeder og en excentrisk skive, hvilket gør at cement- eller støbte stålvægte overflødiggøres. Det reducerer desuden pladskrav og muliggør nem installation, eksempelvis i tunneller. Om nødvendigt kan TENSOREX C+ installeres direkte på siderne eller loftet på en tunnel og roteres med op til 900. I praksis har Wexøe Power i samarbejde med Banedanmark foretaget en installation i Ringsted.

”Det er det mest kompakte træksystem på markedet og et system, som allerede har vundet stort indpas over hele Europa gennem de seneste 10 år. Med installationen af TENSOREX C+ er jeg overbevist om, at vi også herhjemme kommer til at se meget mere til systemet i de kommende år. Det unikke træksystem giver fjedrene et optimalt træk i køre- og bæretråden”, forklarer Henning Kræmmer, der er produktchef i Wexøe Power.

Kort installationsproces

TENSOREX C+ leveres klar til installation og kan ifølge Henning Kræmmer monteres på kendte former for master. Afhængigt af applikation kan ledningerne kobles på enkeltvis eller parallelt. De tekniske fordele kommer også til udtryk i design, forbedringer og hurtigere installation.

Via den udvendige skala kan man til enhver tid nemt og hurtigt kontrollere de aktuelle indstillinger. TENSOREX C+ er så let at installere, at installationen ifølge Henning Kræmmer tog under to timer.

”TENSOREX C+ er uden tvivl fremtidens træksystem og noget, man bør tænke med, hvad enten det drejer sig om nye baneprojekter eller renovering af gamle. Systemet er nemt at have med at gøre og minimerer pladskrav, vedligeholdelsesomkostninger og ikke mindst personskader.”

Træksystemet tilhører den nyeste generation af træksystemer og har nogle åbenlyse fordele:

  • ”Alt” til installationen i en komponent
  • Meget kompakt
  • Leveres klar til installation
  • Lav bruttovægt sammenlignet med spændingssystemer, der bruger vægte
  • Sikrer optimalt træk i køre- og bæretråd
  • Kan bruges på kendte former for master og bygninger
  • Bevægelige dele er uden for rækkevidde

Træksystemet vil bidrage til at sikre driftsikkerheden hos Banen.