Scandic Spectrum

Hager - Berker - KNX

Scandic Spectrum – rå nordisk stil giver gæsterne en unik oplevelse

Med færdiggørelsen af Scandic Spectrum i København cementerer Scandic sin position som markedsførende på hotelfronten i Danmark. Spectrum ligger – med sine 40.000 kvm fordelt på 6 etager og 632 værelser – som en majestætisk mastodont i 2. række til havnefronten på Kalvebod Brygge, med fantastisk udsigt over havnebadet.

I stil med andre af Scandics nybyggede hoteller, f.eks. Scandic Kødbyen og Nørreport, er også Spectrum holdt i rå, nordisk stil i materialevalg og lyssætning. Der er brugt rå beton, stål, industrielt glas og gråtonet træ som gennemgående tema.

Scandics vision med Spectrum – som anført på deres hjemmeside – har været at skabe et hotel, hvor man har lyst til at være, leve og opleve. Ikke kun sove.

KT Electric har stået for el-entreprisen på Spectrum og har haft omkring 20 montører involveret i projektet, som har strækt sig over et par år.

wexøe scandic spectrum

Europamateriellet har vundet indpas som standardløsning til hoteller

I lighed med en lang række tidligere hotelprojekter i hovedstadsområdet, er der også til Spectrum valgt europamateriel. Flere og flere arkitekter og bygherrer opfatter europamateriellet som det mest naturlige valg til nybyg og renovering af hoteller, når gæsterne kommer fra hele verden og skal kunne anvende deres elektroniske udstyr uden problemer.

Af ikke uvæsentlig betydning er også, at valget af europamateriel samtidig åbner for et væld af muligheder for at vælge kontakter, der understøtter netop det look, som arkitekter og bygherrer ønsker, og til Spectrum er valgt Berkers S1 serie i sort, som forhandles af Wexøe A/S.

Ikke at følge trenden – er også en trend

Når først man åbner for mulighederne med europamateriellet, er det svært at lade sig begrænse af standardløsningerne.

Til Scandic Spectrum har arkitekt og bygherre udnyttet muligheden og valgt en del lidt specielle løsninger. I lobbyen er der f.eks. valgt Berker kontakter med skriftfelt på rammerne. Bevæger man sig ind på et af de 632 værelser, kan gæsten opleve en meget brugervenlig udgave af Berker med KNX tryk med ikon, der tydeligt indikerer, hvilket tryk, der regulerer de forskellige installationer på værelset.

På Spectrum har KT Electric monteret omkring 10.000 udtag – så deres montører er nærmest blevet europamestre i europamateriellet. Berker kontaktserien i antracit passer perfekt ind i og understøtter netop det rå industrilook, Scandic ønsker at opnå på Spectrum.

wexøe scandic spectrum
Wexøe scandic spectrum

Mads Lundsbjerg, projektleder hos KT Electric udtaler

Jeg synes, Berkers antracit kontaktserie S1 er det perfekte valg til Spectrum. Løsningen med skriftfelt på kontakten er en specialvare, som Wexøe fik lavet hos deres leverandør, udtaler Mads og fortsætter: Muligheden for at få 5 udtag ved siden af hinanden er også en oplagt mulighed med Berker. Og resultatet ser hamrende godt ud.

Det er en stor fordel med den ekstra plads i europadåserne, når man anvender lidt tykkere kabler i installationer (norm DS/HD 60364). Det gør montering nemmere og hurtigere.

Mads mener også, at det bare er et spørgsmål om tilvænning i branchen, før europamateriellet vil være altdominerende til større projekter.

KT Electrics montører har gennem hele projektet udtrykt stor tilfredshed med at arbejde med Berkers europamateriel.

Scandic Spectrum er også et konferencehotel. I konferencelokalerne samt på fællesarealerne har montørerne fra KT Electric lagt Hager gulvbokse, så gæsterne har nem adgang til elinstallationer uanset hvor i lokalet, de befinder sig. Låget på gulvboksen er udført i samme materiale som selve gulvet, så gæsterne oplever, at helhedsindtrykket forbliver intakt.

wexøe scandic spektrum

Præfabrikerede fiber- og kobberinstallationer en tidsbesparende løsning

Wexøe scandic spectrum

Alle fiberforbindelser til hotellets backbone netværk er leveret præfabrikeret fra Reichle & de Massari, som er Wexøes partner. Alt blev opmålt på forhånd og leveret præmonteret i de rigtige længder, så KT Electric blot skulle trække kabler og tilslutte.

wexøe scandic spectrum

Det har været tidsbesparende for os, og samtidig har Wexøe kunne levere højkvalitetsprodukter, ligeledes fra Reichle & De-Massari, til de mellem 3500-4000 pds drop, udtaler Mads.

I Rooftop-baren på 6. sal samt i Wellness området i kælderetagen har elektrikerne monteret Berker W.1 serien, som er en IP55 kontaktserie.

wexøe scandic spectrum
wexøe scandic spectrum

Fordelen ved én leverandør af elmateriel til hoteller

I forbindelse med el-entreprisen på Spectrum har det vist sig at være en stor fordel at samle indkøbet af el-material hos én leverandør, både økonomisk og tidsmæssigt.

Vi har haft et tæt samarbejde med Wexøe under hele forløbet, og de har vist ekstrem fleksibilitet og god service i de situationer, hvor vi har stået i en nødsituation, slutter han af.

Wexøe har efterhånden fået ry i branchen som den foretrukne ”leverandør af elmateriel til hoteller og erhvervsbyggeri”, fordi de har en meget bred palette af løsninger til byggeriet.

Til Spectrum projektet er der fra Wexøe leveret brand- og lydtætte dåser af mærket Kaiser, installationsmateriel fra Berker og Hager,  gulvbokse og KNX-tryk fra Berker, panelunderlag udviklet af Wexøe selv og præmonterede fiberløsninger og kobberløsning til PDS fra Reichle & De-Massari.

Se mere om de produkter brugt på Scandic Spectrum