Henrik Mütze

Design i privatboligen

Stilrent og minimalistisk designløsning i privat boligbyggeri i Vallensbæk

At være (byg)herre i eget hus giver visse fordele, når det gælder om at sætte sit personlige præg på boligen. Dette udnyttede Henrik Mütze, da han i 2018 købte en byggegrund tæt på Vallensbæk Havn.

Henrik Mütze købte i 2018 en byggegrund i Vallensbæk Kommune og indgik derefter en aftale med Eurodan om opførelsen af et dobbelthus. Familien Mütze har under hele byggefasen været i tæt dialog med Eurodan omkring valg af materialer og design, herunder valg af el-materiel. Specielt hvad angår elinstallationerne vælger mange bare standardløsningen, men på netop dette punkt havde Henrik et helt klart ønske:

Vi vil have et stilrent og minimalistisk design i hele boligens udtryk – ikke bare en standardløsning, udtaler Henrik Mütze.

Skal der være stil – så lad der være stil

I alle husets rum har familien Mütze nøje udvalgt materialer, farver og andet interiør. Vaskekummer af glas og armaturer af bronze på badeværelserne, i fint i stil med køkkenbordpladen lavet i stål. Når det kommer til valg af el-materiel, ville Henrik heller ikke nøjes med en standardløsning. Han har valgt at få monteret Berkers R.1 afbrydere, stikkontakter samt usb-udtag i glas, som er en spændende serie med rund centerplade, helt ulig andre gængse kontakttyper.

Designet på denne serie passer perfekt ind i vores nye hjem, fordi det er enkelt og lækkert design – og alle, der har set det, har bemærket, hvor flot det er. Det betyder også noget for os, at det har helt glat glasoverflade og dermed er meget rengøringsvenligt, udtaler Henrik.

USB-udtaget i glas er bare lækkert at have med, for så er vi fri for at have de store klodsede opladere liggende alle vegne, tilføjer Henrik.

Mange private bygherrer gør sig ikke de store tanker om valg af specielt el-materiel, men de, der tænker i design og helhedsindtryk ved, at der findes andet end standardløsninger på markedet.

“Piv-frækt design”

Mårtensson El, som har et tæt samarbejde med Eurodan huse, blev præsenteret for Henrik ønske.

Henrik præsenterede mig for sit valg af kontaktserie. Jeg havde ikke den store erfaring med europamateriellet, men jeg kunne hurtigt se mulighederne med dette system, udtaler David Frederiksen, overmontør hos Mårtensson El, og fortsætter,

Henrik viste mig nogle andre varianter, bl.a. nogle med skifer og betonramme og det er altså “piv-frækt”, må jeg sige.”

En speciel fordel ved Berker serien er, at elektrikeren kan vente med at montere rammerne til alle håndværkerne er færdige, og derved undgå, at overfladerne bliver malet over eller griset til.

Først syntes montørerne, det var lidt bøvlet at prøve noget nyt og ændre på arbejdsgangen, men ret hurtigt vænnede de sig til det. Specielt monteringen af Kaiser dåser er nemt og hurtigt, fordi det blot kræver en rundt hul på 68mm og skal flere dåser monteres under hinanden, tilbyder Kaiser et specielt værktøj, som gør arbejdet en hel del lettere”, siger David Frederiksen med et grin og fortsætter,

Jeg vil helt sikkert hive disse serier op af tasken, næste gang jeg skal rådgive en kunde om valg af el-materiel.

Europamateriellet vinder større og større popularitet netop pga af fleksibiliteten, det store udvalg af specialdåser samt det faktum, at der åbnes op for et væld af afbrydere i smarte og udtryksfulde designs.

R.1 beton og skifer

Berker R.1 i hhv. skifer og beton