berker 1930 knx

KNX løsning: Fra skrot til (intelligent) slot

Kom med indenfor i et hus der er bygget fra midten af 1800-tallet og nu er fuldstændig forvandlet til en moderne, intelligent bolig, hvor alle husets elektriske installationer (OG saunaen) styres via mobiltelefonen.

Hager knx berker 1930

Da familien Hansen overtog et stort hus fra midten af 1800-tallet i indre København, fik de det renoveret fra kælder til kvist. Alt blev sat i stand; tag, vinduer, vægge, kælder, og så blev alle de gamle elinstallationer erstattet af nyt og topmoderne teknik.

Familien Hansen havde fra et tidligere hus kendskab til 1930 kontaktserien fra Berker, som de var meget henrykt for, så det skulle de selvfølgelig også have installeret i deres nye hus.

Berker 1930 serie KNX

”Vi valgte 1930 serien, fordi den er superflot og passer perfekt til dette hus. Det er en kontakt, som bestemt ikke skal gemmes væk – den er simpelthen tænkt ind som en del af udsmykningen”, udtaler Alex Hansen.

Der er valgt kontakter fra 1930 serien i et mix af hhv. hvidt porcelæn og sort bakelit, alt efter hvor de skulle placeres.

berker 1930 knx

Varme og lysstyrings programmeres via mobiltelefonen

Specialløsningen som blev lavet i vores Wexøe montageafdeling – En fugt- og CO2-føler i en Berker 1930 ramme

Fugt og CO2 føleren sættes i Berker 1930 rammen

Familien Hansens nye hus har fået installeret et komplet KNX-anlæg, der gør deres hjem til et såkaldt intelligent / smart hjem. Direkte fra mobiltelefonen kan de nu styre og indstille lys indenfor og udenfor, varme, rullegardiner, dørlåse, musikanlæg – ja selv saunaen kan tændes, så den er varm og dejlig, når familien kommer hjem fra en kold tur i skoven en vinterdag.

Med i installationen er fugt- og CO2-føler og der er opsat scenarier, så lys og varme automatisk indstilles, når der kommer gæster på besøg, børnene leger ovenpå, eller der er lagt op til en hyggelig tv-aften.

I Berkers sortiment manglede der en temperaturføler, der passede i design til 1930 serien, men det var ingen hindring. Wexøes montageafdeling fik ret hurtigt designet og fabrikeret en super flot erstatning, der passer perfekt til 1930 serien, på deres CNC-maskine.

”Når vi har gæster, er der mange der bemærker kontakterne og alle synes de passer perfekt ind i vores hus”, siger Alex.

Firmaet KNX Solution har stået for grundprogrammeringen af KNX-anlægget hos familien Hansen, som styres via en ”bridge” til Apple Home Kit. Via app’en kan familien selv finjustere indstillingerne.

Søren Lundgren, KNX Solutions udtaler: ”Vi er gået over til at købe alle vores løsninger hos Wexøe pga den super support vi får. Pris og kvalitet er i top, og vi har også fået en lagerlægningsaftale omkring de komponenter, vi anvender mest. Det giver os en optimal leveringssikkerhed. Vi er meget tilfredse med samarbejdet.”

berker 1930 knx
berker 1930 knx
berker 1930 knx
Carsten Thorngaard

Interesseret i at få mere information om KNX løsninger?

Carsten Thorngaard
Projekt- og support
Bygningsautomatik
Tlf. 4070 1436
cth@wexoe.dk