Hotel Absalon valgte europamateriel som deres el-løsning

Hotel Absalon valgte europamateriel til deres gæster

Absalon Hotel i det centrale København byder årligt 100.000 – især internationale gæster – velkommen. Derfor er hotellet indrettet med europamateriel, så gæsterne kan bruge deres eget udstyr uden adaptere.

Internationale stikkontakter til internationale hotelgæster

Karen Nedergaard, direktør Absalon
Hotel og Andersen Hotel

Med sin centrale placering og moderne indretning servicerer Absalon Hotel over 100.000 gæster om året. Mange af disse er internationale forretningsfolk, turister og krydstogtsgæster, og det gav udfordringer, når de skulle sætte deres elektroniske udstyr i de danske stikkontakter.

– Vores udenlandske gæster skulle ofte låne rejseadaptere for at kunne bruge deres udstyr, og det var ikke altid, vi fik adapterne igen, så det gav tit problemer. Derfor var det vigtigt for os, at vores gæster kunne bruge kontakterne og oplade via USB-stik, forklarer Karen Nedergaard, direktør for Absalon Hotel.

Hun havde tidligere gode erfaringer fra søsterhotellet Andersen Hotel, der i 2012 blev indrettet med netop europamateriel. På Absalon Hotel havde arkitekten valgt et farverigt design med tapeter fra Designers Guild. Det store udvalg af design til europamateriel gjorde det muligt at finde nogle sølvfarvede kontaktrammer, der passede til tapetet.

Europamateriel er fremtidens løsning, har større udvalg og hurtigere montering

I Danmark er vi meget konservative med stik og kontakter, og den 3-benede stikprop har nærmest haft monopol. Flere forhold peger dog på, at det vil ændre sig i de kommende år, for de
udenlandske Schuko-stik passer ikke til de danske kontakter, da de ikke får jordstikket med. Inden for eksempelvis hvidevarer og elektronik bruger stadigt mere udstyr EU-standard, og det kræver
dermed en 2-benet stikprop med udvendig jord. Europadåserne har samtidig den fordel, at de er standard for de flere hundrede producenter af el-materiel i Europa, og det giver kunderne frit valg
af leverandør og dermed maksimal frihed med hensyn til deres valg af kontakt og afbrydersystem. For Absalon Hotel betød europamateriellet, at deres udenlandske gæster ikke behøver adaptere til deres udstyr. Samtidig havde materialet flere designmuligheder, der passede bedre til hotellets nye indretning og profil.

– Absalon Hotel ønskede internationale kontakter til deres gæster, så vi kontaktede Wexøe for at høre mere om europamateriellet, og de kom ud og gav vores elektrikere en demonstration. Kunden
var glad for også at kunne få to USBopladerei kontakterne, og deres arkitekt fandt en farve, der passede, fortæller Jan Christensen fra Micali El.

Nemmere montering

Jan Christensen,
direktør Micali El

Elektrikerne havde en god oplevelse med udstyret, der var nemt og hurtigt at
arbejde med.

– Indmuringsdåserne var hurtigere at montere, fordi de er bredere og har mere plads, så ledningerne ikke skal presses i, forklarer Jan Christensen.

Desuden havde europamateriellet den fordel, at maleren kunne male, så snart indmuringsdåserne var i væggen, og så blev de matchende rammer klipset på efterfølgende. Til løsningen monterede Micali El, Kaiser indmuringsdåser, Berker S1 kontakter/afbrydere samt Wexøes egenudviklede lampeudtag. Erfaringerne viser, at europamaterialet har en ekstra fordel på hoteller, universiteter og andre internationale miljøer.

Download PDF med casen her