Interview med Elstyrken

Edison – fra glødepærefabrik til flot flerbrugerkontorhus – med industrilook

Huset EDISON er navnet på et totalrenoveret flerbrugerkontorhus, som før i tiden dannede rammerne for den gamle Philips-glødepærefabrik på Amager.

Edison ejes af Topdanmark Ejendom og kan rumme 1000 ansatte – fordelt på flere virksomheder.

Navnet er formentlig inspireret af det faktum, at det er den forhenværende Philips-glødevarefabrik, som er blevet totalt renoveret, og som –  når renoveringsarbejdet er færdig i løbet af sommeren 2020 – kommer til at fremstå som topmoderne flerbrugerkontorhus på Amager.

Elstyrken har i forbindelse med projekteringen fungeret som rådgiver for bygherren og har i den forbindelse valgt at anbefale en specialfremstillet kanal fra Hager udstyret med Ecoline kontaktmateriel. 

Jan Rosenlind, teknisk chef for Elstyrken:

– Vi monterer knap 2km kanal, og kan bare konstatere, at det er væsentligt hurtigere og super nemt at arbejde med denne løsning, der giver mulighed for at anvende præmonterede kabler.

Morten Kuzon, projektleder for Elstyrken supplerer:

– Det er en stor fordel, at det er så nemt at ændre på installationen og f.eks. etablere en ny arbejdsstation uden at skulle trække nye kabler og en masse andet

Det var en fælles beslutning fra bygherre og Elstyrken, at de eksisterende hvide kanaler skulle pilles ned og erstattes af flotte sorte kanaler, der ikke falder i ét med væggene, men godt kan tåle at blive set. Tilsammen med de rå kabelbakker og ventilationsrør i loftet, giver de netop det “rå industri-look”, som begge parter var ude efter.

– Jeg synes, at designet på den sorte Hager kanal giver oplevelsen af rummet “kant” – den passer perfekt til de høje sorte vinduesrammer og sorte lamper. Det er lidt sådan en New York’er industristil, udtaler Jan Rosenlind begejstret og fortsætter: Det passer også til de rå kabelbakker og ventilationsrør i loftet. 

Renoveringen forventes afsluttet til sommer 2020.  

Elstyrken

Jan Rosenlind og Morten Kuzon fra Elstyrken ApS