brs65 kanal cph highline

Casestory: Kontorhuset CPH Highline

Hager BRS65 kanaler: Zigzag arkitektur – og installationskanaler, der er lige i vinkel

CPH Highline, på Havneholmen i Sydhavnen er tegnet af Holscher Nordberg Architecture og er deres bud på fremtidens kontorhus, skabt med fokus på medarbejdersundhed og velvære. Kontorhuset er opført af Skanska A/S og KPC A/S. Byggeriet har opnået en * DGNB Guld certificering (2020).

Arkitektonisk adskiller CPH Highline sig ved sin zigzag-form, der giver attraktive rum til ankomstområder ud mod vejen og ind mod gårdhaven. Indefra giver de vertikalt forskudte vinduer unikke arbejdspladser med optimalt lysindtag.

Alt el-entreprisen er udført af Alpha Electric, som har 60 medarbejdere, hvoraf 10-12 medarbejdere har arbejdet på elinstallationerne på CPH Highline fra august 2019 til byggeriet stod færdigt i december 2020. I samarbejde med Wexøe har Alpha Electric sammensat de installationskanalløsninger med Hagers BRS65 stålkanaler og ecolinekontaktmateriel, der gav det bedste og flotteste resultat i det nye kontorhus.

”Vi har aldrig brugt andre end Wexøe som samarbejdspartner på kanaler og installationssystemer”, udtaler Morten Andersen, entrepriseleder hos Alpha Electric.

”Installationskanalerne fra Hager er kvalitetsmæssigt helt i top og ligger på en konkurrencedygtig pris som gør, at vi står stærkt i vores entreprisetilbud. Der er altid hjælp at hente, og Wexøe er altid parat til at udvikle en specialløsning, hvis vi har brug for det. F.eks. har de til CPH Highline udviklet en ”radius begrænser” til PDS (netværkskabel), som vi trækker bagom kanalen. “Radius begrænseren” gør at kablet ikke får skarpe knæk og derved garanteres optimal dataoverførsel, fremhæver Morten.

Morten Andersen
Entrepriseleder
Alpha Electric

Morten Andersen

Wexøe Global Connect BR65
brs65 kanal cphhighline
brs65 kanal cph highline
brs65 kanal cph highline
brs65 kanal cph highline

En samlet løsning

Kanalerne skulle både skjule varmerør og kabler, og samtidig passe til de radiatorer, der er monteret under kanalerne. Radiatorerne er lakeret i RAL 9016 og derfor blev stålkanalerne også lakeret i RAL 9016.

Sindssygt hurtigt

Kanalerne er monteret på konsoller, hvorpå der er monteret lameller for, at varmen kan komme op bag kanalerne. Det har betydet en stor tids- og effektivitetsbesparelse i el-arbejdet at Alpha Electric har kunne for-montere lamellerne til hele byggeriet – uafhængig af maleren. Når maleren var færdig, kunne alle lamellerne hurtigt og nemt klikkes på konsollerne.

”Det er sindssygt hurtigt at montere kanalerne og alle kan finde ud af det. På den konto har vi sparet tid og besvær”, udtaler Morten.

Stor tidsbesparelse

Samlet har Alpha Electric brugt omkring 2 kilometer kanal, hvori der sidder ca. 600 Ecoline udtag med Winsta præfabrikerede stikkontaktsudtag.

”Jeg vurderer, at vi har brugt ca. 20 sekunder pr. udtag i stedet for de ca. 5 minutter, det tager med almindelige udtag til kabeltræk og konnektering. Så det svarer til, at vi alene på montering af udtagene har sparet mere end halvanden mandeuge.”, siger Morten og fremhæver som en yderligere fordel, at udtagene monteres uden brug af værktøj.

Morten er godt tilfreds med samarbejdet med Wexøe og det samlede resultat i CPH Highline. Kanaler og radiatorer matcher i farven, og specielt løsningen med at montere kanalerne på lameller har betydet, at arbejdet har kunnet gennemføres hurtigere og mere effektivt end påregnet.

BRS65 family – Installationskanalen i stål

 • Fleksibel og alsidig
 • 4 størrelser: 100, 130, 170 og 210 mm i højden
 • Samme 80 mm låg bruges til alle størrelser
 • 3 standard farver: RAL 9016, RAL 9011 og RAL7035
 • Kan bruges med ecoline kontakter
 • Komplet kanalserie, der leveres med en beskyttelsesfolie, som tages af før brug
 • Integreret udligningsforbindelse
 • Fleksible hjørner +/- 5°
 • Hurtig frontmontage
brs65 kanal cph highline
br65s kanal cph highline
brs65 kanal cph highline

Fakta CPH Highline

 • CPH Highline er et bæredygtigt byggeri der er DGNB Guld certificeret
 • Elforsyningen kommer blandt andet via solceller på taget
 • Fjernkøling i bygningen sikre en høj oppetid og er en bæredygtig kølemetode
 • Kontoret har fokus på sundhed med yoga, egne kajakker, outdoor-gym og stor taghave
 • Fælles økologisk kantine, café og loungeområde
 • Effektivt byggeri: 1 medarbejder pr. 15 kvadratmeter
 • Bygherre: Skanska A/S
 • Arkitekt: Holscher Nordberg Architecture
 • Ingeniør: Oluf Jørgensen A/S
 • Elektriker: Alpha Electric
 • Omfang: 16.000m2 kontor og 6.000m2 P-kælder

* DGNB i Danmark

For at udvikle fælles fodslag i den danske byggebranche om, hvad bæredygtighed er, og hvordan det kan gøres målbart, nedsatte man et konsortium af eksperter fra branchen til at gennemføre en sammenligning af de fire førende internationale bæredygtighedsstandarder (BREEAM, LEED, HQE og DGNB).

DGNB udmærkede sig ved dels at være innovationsfremmende og dels ved at være fremtidssikret. Med fokus på totaløkonomi, udmærkede DGNB sig desuden ved, i højere grad end de andre certificeringsordninger, at være en bæredygtighedscertificering frem for en miljøcertificering.

Læs mere om DGNB certificering