risikovurdering

Endagskursus i maskinsikkerhed

Få styr på lovpligtig risikovurdering og opnå øget sikkerhedsniveau

Deltag i vores endagskursus i lovpligtig risikovurdering og få indblik i de gældende standarder. Kurset afholdes i Værløse 13. november, og i Vejle 25. september og 20. november.

Nye lovkrav og standarder gældende maskinsikkerhed kræver ny viden. Derfor vil vi på dette endagskursus give deltagerne den nødvendige viden og kompetence til at kunne gennemføre den lovpligtige risikovurdering. Risikovurderingen er nøglen til al maskinsikkerhed, og derfor får deltagerne på kurset den lovmæssige baggrund for risikovurderingen samt indblik i de standarder og tekniske rapporter, der bruges i forbindelse med udførsel af en risikovurdering.

Få indblik i metoder og gældende standarder

Vi kommer til at gennemgå forskellige metoder og begreber ved risikovurdering herunder risikograf, risikomatrix og Hazard Rating Number (HRN) og se nærmere på foranstaltninger til risikonedsættelse. Derudover kommer vi omkring gældende standarder for beskyttelsesafskærmning jf. EN ISO 14120, sikkerhedsafstande og rækkeafstande jf. EN ISO 13857, sikkerhedsafstande i forbindelse med placering f.eks. lysgitter jf. EN ISO 13855 og tvangskoblingsanordninger jf. EN ISO 14119.

Praktisk info for deltagelse

Kurset henvender sig til maskinbyggere, maskinkonstruktører, sikkerhedsrepræsentanter, værkførere, vedligeholdelsespersonale/reparatører og ejere/brugere af maskiner. Vi afholder kurset i Værløse d. 13. november, og i Vejle 25. september og 20. november. – alle dage kl. 09.00-16.00. Pris for deltagelse er 2.800 kr.

En del af vores kursuspakke om maskinsikkerhed

Kurset er en del af vores tre kurser inden for maskinsikkerhed, hvor vi på kurset CE-mærkning af maskiner sætter fokus på de gældende europæiske regler i maskindirektivet 2006/42/EF samt indblik i de administrative og tekniske krav.

Endvidere afholder vi kurset Sikre styresystemer, hvor vi gennemgår principperne for design af sikkerhedsrelaterede styresystemer i henhold til Functional Safety standarden EN ISO 13849-1.

Kurserne udbydes løbende i 2019 og ved deltagelse på alle tre kurser er prisen 7.000 kr. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret på kommende kurser.

Per Fløe Moesgaard

Ekspert i maskinsikkerhed

Per Fløe Moesgaard er CMSE-certificeret (Certified Machinery Safety Expert – TÜV Nord)

Har du spørgsmål så kontakt:
Per Fløe Moesgaard på tlf. 2428 0606