Rockwell Automation og Comau indgår samarbejde for at forenkle robotintegration for producenter

Samarbejdet giver industrikunder lettere, mere intelligente og mere produktive måder at designe, implementere og administrere robotanvendelser på

Rockwell Automation Inc., som er verdens største virksomhed inden for industriel automatisering og digital transformation, og Comau, robotproducent og global leder inden for industriel automatisering, offentliggjorde i dag, at de sammen vil give virksomheder verden over vigtige værktøjer til at maksimere deres produktionseffektivitet via fælles robotstyringsløsninger.

»Industrivirksomheder leder efter effektive måder at integrere robotter i deres drift på, så de kan procesoptimere og være tilpasningsdygtige«, sagde Rockwell Automations bestyrelsesformand og CEO, Blake Moret. »Rockwell Automations samarbejde med Comau vil forenkle programmering og livscyklusstyring og reducere tidsrummet mellem investering og gevinst.«

Moret udtalte, at udvidelsen af robotanvendelser har rod i Rockwells strategi om at hjælpe industrivirksomheder med at spare tid og forbedre ydeevnen. Via samarbejdet får begge virksomheders kunder adgang til det fælles robotstyringsprodukt.

»Comaus ekspertise inden for robotter og industriel automatisering samt vores ry for høj præstation, pålidelighed og kvalitet kombineret med Rockwell Automations globale færdigheder og erfaring inden for føde- og drikkevarer, husholdningsprodukter og produkter til personlig pleje, giver kunderne den merværdi, som en integreret robotløsning giver«, sagde Comaus CEO Paolo Carmassi. »Comau ser frem til at arbejde sammen med en partner, der har global markedsledende tilstedeværelse i alle brancher.«

Teknikere vil nu kunne programmere alle deres maskiner, herunder Comau-robotarme, i ét miljø der styres direkte gennem Rockwell Automations Logix-baserede controllere. Rockwell Automations systemdesignsoftware, Studio 5000® , giver aflastning fra den tidskrævende og ofte vanskelige opgave med at forsøge at koordinere traditionelt separate maskinstyringer og robotsystemer, så de fungerer sammen, ved brug af to forskellige softwareværktøjer.

Maskinbyggere, systemintegratorer m.fl. vil opnå udviklings- og anvendelseseffektivitet gennem brugen af digitale konstruktionsværktøjer såsom Rockwells digitale tvillingsoftware, Emulate 3D, der skaber digitale modeller af produktionslinjer, automatisk genererer maskinstyringskode og har indbyggede funktioner til Comau-robotter.

De kombinerede Rockwell- og Comau-løsninger byder også på fordele ud over forenklet integration. For eksempel kan slutbrugere bruge analyse- og digital tvilling-værktøjer til at opnå dybere indsigter i maskinpræstation og potentiel produktionsoptimering. De kan også bruge sikkerhedsløsninger til at reducere virksomhedsrisici.

Operatører, som bruger Rockwells softwarepakke, FactoryTalk®, vil kunne se både linje- og robotstyresystemer på en enkelt grænseflade. Teknikere på fabrikken og eksterne teknikere skal kun lære at vedligeholde én arkitektur for at overvåge begge systemer. De kan også bruge Rockwells AR-værktøjer (augmented reality) til at forbedre både livscyklus og servicecyklus.

Automazioni Industriali Capitanio, som er en anerkendt systemintegrator, designer, fremstiller og idriftsætter automatiseringssystemer i metalbranchen har som en af de første indført den nye samlede løsning. Marco Capinanio, adm. direktør for AIC, udtalte, at samarbejdet mellem Rockwell og Camau gør det muligt for virksomheden at tilbyde en problemfri robotløsning til kunderne, hvilket han ser som en absolut fordel.

»Vi sætter pris på det simple og fleksible programmeringsmiljø, fuld adgang til robotovervågning og diagnoseparametre og muligheden for at udnytte eksisterende automatiseringspaneler og standardkontrolanordninger,« sagde Capitanio.

Rockwell-produkter og -teknologi, som vil være afgørende for robotintegration, omfatter følgende:

  • Allen-Bradley ControlLogix®-styresystemer
  • Kinetix®  5700-servodrevsplatform
  • Studio 5000®-automatiseringssystemdesignsoftware
  • FactoryTalk® View human machine interface-software (HMI)
  • FactoryTalk® InnovationSuite™, der er drevet af den digitale PTC-transformationssoftwarepakke
  • Emulate3D™ digital tvilling-software
  • PTC Vuforia AR-værktøjer til fjernsamarbejde og informationsindsamling

Comaus omfattende robotsortiment opfylder kravene fra mange brancher – fra biler til logistik, føde- og drikkevarer og emballage for bare at nævne nogle få. Sortimentet omfatter mere end 40 forskellige industrirobotarme med lastekapaciteter fra 3 til 650 kg.