Ny version af Studio 5000 software optimerer produktiviteten og forkorter designtiden

Den nye version af Studio 5000 har en moderne brugergrænseflade og produktivitetsforbedrende funktioner i alle applikationer

Teknikere kan designe, bygge og idriftsætte automationssystemer hurtigere ved hjælp af det nye og forbedrede integrerede udviklingsmiljø Rockwell Software Studio 5000. Den nyeste version af softwaren har en ny brugergrænseflade med et fælles moderne look for alle Studio 5000 programmer og har opdateringer, som teknikerne kan bruge til at forbedre produktiviteten fra design til idriftsættelse.

Studio 5000 Logix Designer applikationen indeholder nu opdateringer til flere programmeringssprog og en moderniseret funktion til struktureret tekst redigering, der bidrager til at optimere designtiden. Tekstredigeringsfunktionen er opdateret med mange nye funktioner, f.eks. sammenfoldning af kodesegmenter og overvågning af inline-værdier, hvilket giver en mere effektiv programmering og redigering.

“Den ændrede funktion til struktureret tekstredigering øger brugervenligheden for programmører på forskellige kompetenceniveauer”, fortæller Andy Stump, der er business manager hos Rockwell Automation. “Både ekspertbrugere, som allerede anvender struktureret tekstprogrammering, og nye teknikere, der ikke har kendskab til dette, kan bruge den moderniserede editor.”

Med den nye alarmfunktion baseret på Logix-tags kan teknikere nemt føje alarmer til strukturer og administrere dem i ét miljø og dermed spare tid, fordi programmering ikke er nødvendig. Opdateringen har også nye drive sikkerhedsinstruktioner iht. IEC 61800-5-2 og motion instruktioner til udvidet understøttelse af kinematik. Desuden understøtter den moderne brugergrænseflade flere skærme og fanevisning, hvilket øger brugervenligheden og reducerer designtiden.

Studio 5000 Logix Designer applikationen understøtter også de nye Allen-Bradley GuardLogix 5580 og Compact GuardLogix 5380 controllere. Den har nye effektive brugerfunktioner til design af sikkerhedssystemer og kan bidrage til at reducere de samlede maskinomkostninger.

Studio 5000 View Designer applikationen har nu datalogning og trending, som gør fejlfinding enklere. Den giver også teknikere adgang til emuleringsfunktioner til virtuel idriftsættelse og testapplikationer, der kan medføre en kortere udviklingstid og lavere risici.

Studio 5000 Architect Applikationen understøtter egenskaber i hele systemet til reduktion af kompleksiteten og tidsforbruget i forbindelse med design. Eksempelvis har den opdaterede version en åben grænseflade til dataudveksling, AutomationML (Automation Markup Language), som giver flere tilkoblingsmuligheder og robust datadeling mellem Studio 5000 softwaren og andre tekniske værktøjer som f.eks. EPLAN Electric P8.

En ny, mindre version af Studio 5000 Application Code Manager kan downloades i en enkeltbrugerversion til maskin- og udstyrsbyggere med opgaver i mindre målestok. Denne version har funktioner til bulkprogrammering og biblioteksadministration uden merpris og en standardversion, der kan købes som abonnement for 1 år ad gangen.

Desuden tilbyder Rockwell Automation nu et maskinbyggerbibliotek og et procesobjektbibliotek til Studio 5000 Application Code Manager, som bidrager til en god start på udviklingsprojektet. Begge biblioteker kan downloades fra Product Compatibility Download Center (PCDC) uden merudgift.

Applikationen Studio 5000 Logix Emulate har nu en opdateret grænseflade for tilslutning af operatørtræningssystemer som Cape Software VP Link og MYNAH Mimic samt en forbedret brugergrænseflade.