Fra maskindata til brugbar viden

Ny Allen-Bradley-controller styrer operatører i retning af bedre produktionsbeslutninger

Allen-Bradley CompactLogix 5480-controlleren kombinerer Logix-styring og Windows-baseret databehandling på én platform.

Medarbejdere i industrien får nu bedre overblik over produktionen og kan træffe driftsmæssige beslutninger på et mere informeret grundlag med den nye Allen-Bradley CompactLogix 5480-controller fra Rockwell Automation. Controlleren kombinerer en Logix-styreenhed og operativsystemet Microsoft Windows 10 IoT Enterprise på én platform, så medarbejderne kan se maskindata ved kilden.

“Controlleren kan indsamle rå maskindata og formidle dem til medarbejderne som nyttig information ude ved maskinerne,” fortæller Jason Shaw, der er Global Product Manager controllers hos Rockwell Automation. “Når medarbejderne får adgang til den viden tæt på produktionen, kan de træffe mere intelligente og hurtigere beslutninger om produktionsrelaterede spørgsmål. Det gør dem bedre i stand til at reagere på problemer og i sidste ende opnå en øget produktivitet i en Connected Enterprise.”

Controlleren reducerer svartiden via indsamling af data i realtid på maskinniveau. Brugerne får vist styringsdata ved kilden, og andre data kan sendes videre i systemet til virksomhedsniveau eller en cloud-løsning. Muligheden for at køre Windows-applikationer direkte i produktionen kan desuden reducere behovet for en separat pc i produktionen og kan dermed reducere maskinens footprint.

“Virksomheder, der anvender industrielle IoT-teknologier, kan ikke længere frit vælge mellem en cloud-løsning eller en lokal arkitektur. Det er nødvendigt med begge dele,” siger Matthew Littlefield, der er President og Principal Analyst hos LNS Research. “Muligheden for at ha’ adgang til data fra styresystemer på maskinniveau samt adgang til indsigt via en cloud-løsning, kan hjælpe med at give en langt smidigere beslutningsproces, som mange virksomheder ønsker.”

CompactLogix 5480-controlleren kan understøtte applikationer med op til 150 motionakser. Det gør den velegnet til større emballage og indpakningsapplikationer – samt printapplikationer, hvor det kunne være en fordel med en forenklet arkitektur og et mindre footprint. Controlleren giver desuden en kortere scanningstid og motion loop opdateringer, så maskinens gennemløbstider forbedres.

Controlleren har flere forskellige sikkerhedsfunktioner, herunder brugerkontrol og brugergodkendelse, rollebaseret adgang og kryptering med digital signatur. Eftersom Windows-operativsystemet kører uafhængigt af styreenheden, vil eventuelle forstyrrelser af operativsystemet ikke påvirke maskinen eller linjestyringen. Microsoft er Strategic Alliance Partner i Rockwell Automations PartnerNetwork program.