Remote access og gateways

Fjernadgang til maskiner i hele verden

Hos Wexøe skaber vi løsninger til remote access og IIoT, der giver vores kunder hurtig og sikker adgang til egne maskiner verden over og lagring af data.

Ved tekniske fejl på maskiner er der akut behov for at kunne undersøge og udbedre fejlen og dermed mindske nedetid og driftstop. Tidligere var det nødvendigt, at maskinbyggere var fysisk tilstede ved en maskine, for at kunne identificere en fejlkilde. Men med vores løsninger til remote access er det muligt at opnå hurtig og sikker fjernadgang til maskiner verden over, hvilket giver fleksibilitet og effektivitet i den daglige drift. Det er muligt at opsætte løsningen og få information om driftstatus via bl.a. SMS.

Hvad er remote access?

Remote access kan bruges internt i virksomheden på eget netværk til overvågning af drift og vedligehold. Løsningen kan også anvendes eksternt mellem maskinbygger og slutkunde til overvågning, fejlfinding og service. Via smarte cloud-løsninger lagres data om maskinernes drift, som maskinbyggeren har mulighed for at tilgå og analysere med henblik på at optimere slutkundens drift over tid.

Remote access betyder fjernadgang og vil sige, at f.eks. en dansk tekniker via internettet kan få fuld adgang til en maskine, der er placeret et hvilket som helst sted på kloden. Denne maskine skal blot være udstyret med remote access gateway, så den danske tekniker – via internettet – kan få adgang til maskinen og dermed overvåge og diagnosticere fejl på maskinen.

Remote access kan opnås ved hjælp af HMS’ Ewon-produkter Cosy, Flexy og Netbiter eller af ProSofts gateways, der for begges vedkommende forhandles af Wexøe i Danmark.
Remote access anvender Internet of Things (IoT) og er i de fleste tilfælde et must for at indfri de krav og standarder, der er opstået i kølvandet på Industri 4.0.

Remote access – fordele

En dansk virksomhed, f.eks. en maskinbygger, kan have sine maskiner stående over hele verden – samtidig med at maskinbyggeren via remote access kan holde fingeren på pulsen med hensyn til maskinernes drift og vedligeholdelse samt finde årsagen til uforudsete nedbrud. Ligeledes kan maskinbyggeren være på forkant med at levere reservedele til maskinen, når der er behov for det.
En global virksomhed, som har produktionsanlæg flere forskellige steder i verden, kan ved hjælp af remote access holde et vågent øje med, at produktionen forløber, som den skal i de enkelte lande. Performance for de forskellige produktionsanlæg kan sammenlignes, og det vil være muligt at mindske antallet af besøg og tilsyn på de enkelte fabrikker.

Løsninger fra førende brands på markedet

Sammen med vores kunder skaber vi den optimale løsning med fokus på langsigtet energioptimering, produktivitet og driftssikkerhed. Som dansk distributør for HMS Networks og ProSoft tilbyder vi en række førende og gennemtestede løsninger, der sikrer hurtig og sikker adgang til virksomhedens maskiner verden over via en sikker VPN-adgang til PLC styringer.

Firmaet MultiCheck anvender remote access løsning fra HMS. Hør om deres erfaringer.

Modbus Serial og Modbus TCP/IP kommunikation samt Modbus addressering, data struktur, funktionskoder og overvejelser i forbindelse med fysiske netværk. RS232, RS485, RS422 and Ethernet topologier.

Firmaet MAAC har sparet mellem 50-70% af deres supportomkostninger.

Læs hvordan

Oliver Ahnstrøm

Kontakt

Oliver Ahnstrøm
Produktchef
Automation & IoT
Telefon: 2869 0617
[email protected]

Få nyt om remote access og automationsløsninger

Med vores nyhedsbrev kan du løbende holde dig opdateret på vores cases og løsninger inden for remote access, og blive orienteret om kommende kurser og undervisningsforløb.