Maskinsikkerhed

Driftssikre løsninger til maskiner

Som ansvarlig partner tilbyder vi løsninger inden for sikkerhed til maskiner med en overskuelig diagnosticering og integreret smart intelligens fra Rockwell Automation.
guardmaster
ccw micro800 kursus
Konsulent

Maskinsikkerhed

Alle maskiner burde være 100 pct. sikre at betjene, men alligevel kommer mange ansatte til skade i forbindelse med betjeningen af forskellige maskiner i industrien.

Dette kan skyldes en sikkerhedsfejl på en helt ny og CE-mærket maskine men også manglende viden og information om maskinsikkerhed hos maskinbyggere og slutbrugere.

Udover det faktum at en enkelt arbejdsskade løber op i mellem en halv til en hel mio kr., vil arbejdstilsynet typisk også pålægge omkostningstunge sanktioner for den pågældende virksomhed.

Læs i denne artikel, hvorfor du som maskinejer eller maskinbygger bør interessere dig for maskinsikkerhed og hvilket ansvar, du har.

Alle maskinbyggere bør have detaljeret viden om, hvordan de fremstille sikre maskiner, og det kræver indgående viden om de standarder, direktiver og retningslinjer, der er gældende inden for maskinsikkerhed. Området er komplekst og svært at overskue, og i den forbindelse bør maskinbyggerne også jævnligt sørge for at blive opdateret med den nyeste viden på området.

Wexøe kan formidle denne viden via deres forskellige kurser i maskinsikkerhed. Ligeledes kan Wexøe tilbyde individuel rådgivning om maskinsikkerhed til de enkelte maskinproducenter og slutbrugere. På den måde er det muligt for maskinbyggeren at fremstille maskiner, der er så sikre som overhovedet muligt, hvilket minimerer risikoen for, at de ansatte kommer til skade ved betjeningen af maskinerne.

Manglende maskinsikkerhed eller manglende overensstemmelse med gældende lovgivning kan udløse store bøder til maskinbyggere. Derfor tilbyder vi, som ansvarlig partner, vejledning og løsninger samt løbende kurser inden for maskinsikkerhed.

Overskuelig diagnosticering med førende teknologi

Som lokal distributør af Rockwell Automation kan vi tilbyde markedsførende løsninger med intelligente sikkerhedsenheder og smarte styresystemer, der er enkle at installere og med mulighed for opkobling på flere forskellige devices. Dermed får operatøren bedre overblik over maskinens funktionalitet og adgang til overskuelig diagnosticering af maskinsikkerheden.

Få nyt om løsninger til maskinsikkerhed

Med vores nyhedsbrev kan du løbende holde dig opdateret på vores løsninger inden for safety, læse casehistorier og blive orienteret om kommende kurser og undervisningsforløb.

Per Fløe Moesgaard

Ekspert i maskinsikkerhed

Per Fløe Moesgaard er CMSE-certificeret (Certified Machinery Safety Expert – TÜV Nord)

Har du spørgsmål så kontakt:
Per Fløe Moesgaard på tlf. 2428 0606