sikre styresystemer

Endagskursus i maskinsikkerhed

Sikre styresystemer giver forbedret sikkerhed og performance

Deltag i vores endagskursus i sikre styresystemer iht. Functional Safety standarden EN ISO 13849-1. Kurset afholdes i Værløse d. 19. september og 14. november, og i Vejle d. 26. september og 21. november.

Nye lovkrav og standarder gældende maskinsikkerhed kræver ny viden. Derfor vil vi på dette endagskursus give deltagerne en introduktion i Functional Safety standarden EN ISO 13849-1, som omhandler sikkerheden i styresystemer på maskiner. Efter kurset vil deltagerne være i stand til at udføre vurdering af det opnåede Performance Level for en sikkerhedsfunktion.

Lær at udføre en vurdering af sikkerhedsfunktioner

På kurset gennemgår vi principper for design af sikkerhedsrelaterede styresystemer og de væsentlige begreber, MTTFd, B10d, DC, PFHd og PL. Disse er nødvendige for at kunne udføre en vurdering af sikkerhedsfunktioner i forbindelse med sikre styresystemer. Derudover kommer vi omkring arkitekturer (kategorier), bestemmelse af Performance Level (PL) og en gennemgang af beregningssoftwaren Sistema.

Praktisk info

Kurset henvender sig til maskinbyggere, maskinkonstruktører, tavlebyggere og rådgivere. Vi afholder kurset i Værløse d. 19. september og 14. november, og i Vejle d. 26. september og 21. november. – alle dage kl. 09.00-16.00. Pris for deltagelse er 2.800 kr.

En del af vores kursuspakke om maskinsikkerhed

Kurset er en del af vores tre kurser inden for maskinsikkerhed, hvor vi på kurset Risikovurdering sætter fokus på gennemføring af den lovpligtige risikovurdering og indblik i de gældende standarder og tekniske rapporter, der bruges i forbindelse med risikovurdering.

Endvidere afholder vi kurset CE-mærkning af maskiner, hvor vi sætter fokus på de gældende europæiske regler i maskindirektivet 2006/42/EF samt indblik i de administrative og tekniske krav.

Kurserne udbydes løbende i 2019 og ved deltagelse på alle tre kurser er prisen 7.000 kr. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret på kommende kurser.

Per Fløe Moesgaard

Ekspert i maskinsikkerhed

Per Fløe Moesgaard er CMSE-certificeret (Certified Machinery Safety Expert – TÜV Nord) og vil på webinaret også undervise i vigtigheden af en risikovurdering.

Har du spørgsmål så kontakt:
Per Fløe Moesgaard på tlf. 2428 0606